SILVIA

Când Silvia nu a mai vrut să îi dea bani să își cumpere băutură, soțul ei s-a făcut foc și pară. A început să o înjure și să o lovească cu pumnii și picioarele, până când i-a umplut fața de sânge.

Femeia care nu a tăcut

De fiecare dată când soțul Cristinei bea, o bătea. Și de fiecare dată când se trezea, își cerea iertare, regreta și promitea că nu o să mai dea în ea. Când a bătut-o cu pumnii și picioarele, de față cu băiețelul lor, Silvia nu a mai suportat și a fugi să ceară ajutor la poliție.

Silvia s-a căsătorit în anul 2009, apoi ea și soțul ei au devenit părinții unui băiețel. Bucuria de a fi mamă a fost umbrită de-a lungul căsniciei de episoadele de violență ale soțului. Silvia a știut că nu trebuie să tacă.

A obținut certificat medicio-legal în două dintre cazurile în care a fost agresată și a formulat plângeri penale pentru ambele cazuri. Dar, de fiecare dată după ce o bătea, soțul regreta ce a făcut, își cerea iertare și promitea că nu se va mai întâmpla. Că nu va mai fi la fel. Că nu o va mai face să sufere. Lucrurile se calmau până când soțul bea din nou ceva. Iar în ultimul timp bea zilnic, chiar dacă lua și un tratament pentru diabet.

În momentul în care Silvia nu a mai vrut să îi dea bani să își cumpere băutură, soțul ei s-a făcut foc și pară. A început să o înjure și să o lovească cu pumnii și picioarele, până când i-a umplut fața de sânge. Lângă ei, în sufragerie, băiatul ei asista la toată scena, după ce se oprise din făcut temele. Când băiatul a început să plânga, tatăl a fost distras, iar Silvia a reușit să fugă la poliție. Soțul îi luase telefonul, tocmai pentru ca Silvia să nu poate apela 112 dacă are nevoie, de aceea a fost nevoită să fugă.

Poliția a venit la casa Silviei, unde băiatul ei era, conform rapotului polițiștilor, în satre de șoc. Tatăl îl lovise și pe el cu piciorul în spate. Casa era plină de mobilier rupt și lucruri stricate.

Silvia a obținut un ordin de protecție provizoriu, urmat de un ordin de protecție pe o durată de 6 luni, ordin în care a fost inclus și minorul.

Pentru soțul agresor, s-a dispus și măsura arestării preventive pentru 30 de zile.  Silvia a reușit să divorțeze, iar fostul ei soț a fost condamnat pentru violență în familie.

Silvia este una dintre beneficiarele Asociației Anais.