Violență socială
Violență psihologică
Violență fizică

Cele 8 tipuri de violență domestică

1

Violență verbală

Este primul pas al violenței domestice. Insultele, amenințările, cuvintele degradante sau umilitoare sunt folosite de partener pentru a-și impune poziția dominantă. 

 

2

Violență psihologică

Are ca scop controlul. De cele mai multe ori, motivând gelozia, agresorul începe să controleze toate aspectele vieții victimei.

 

3

Violență socială

Treptat, victima este izolată de familie, de prieteni sau colegi. Agresorul îi interzice frecventarea locului de muncă, contactarea familiei sau a prietenilor. 

 

7

Violență fizică

Este cea mai cunoscută formă de violență domestică și cea către care escaladează celelalte tipuri de violență în familie. Include vătămarea corporală, mascarea urmelor sub forma unor accidente și supunerea victimei la activități epuizante. 

 

4

Violență economică

Controlul resurselor financiare face ca victima să fie captivă în relație. Interzicerea activității profesionale sau interzicerea dreptului de a poseda lucruri sunt doar câteva dintre metodele prin care agresorul își menține controlul.

 

5

Violență spirituală

Implică subestimarea, ridiculizarea sau interzicerea accesului la valorile culturale, etnice, lingvistice ori religioase și impunerea altor valori, care fac ca victima să își piardă identitatea.

 

6

Violență sexuală

Partenerii încep să considere că femeia are obligația de a avea relații sexuale cu bărbatul, oricând și oricum, chiar dacă acestea implică brutalitate, relații sexuale forțate sau acte degradante. 

8

Violență cibernetică

Comportamentele agresive sunt pedepsite de lege inclusiv atunci când se întâmplă online. Hărțuirea online, publicarea de imagini intime fără acordul victimei, controlul mijloacelor de comunicații sunt considerate violență cibernetică.